Nieuws

 

De voorbereidingen voor Veulens Historie Herleeft! zijn in volle gang. Er wordt hard gewerkt door iedereen om alles op tijd klaar te krijgen.

Foto's van de voorbereiding kun je hier bekijken.

Het beloofd een geweldige dag te worden met hopelijk mooi weer.

Willen de deelnemers zorgen dat ze morgenvroeg voor 10.00 uur met de auto van het evenementen terrein af zijn. De vrijwilligers zorgen dat ze op tijd bij het onderdeel zijn waarvoor ze zijn ingedeeld. Voor vragen kunt je altijd terrecht bij het secretariaat in de grote zaal van gemeenschapshuis "de Hoefslag".

De boekpresentatie van Rector Hoogers was een groot succes. Vele (oud) Veulenaren vonden hun weg naar gemeenschapshuis "De Hoefslag".

De nichtjes van de Rector luisterden de avond muzikaal op, zowel vocaal als instrumentaal. Uit handen van Twan Jacobs ontvingen zij het eerste boek.

Het was al met al een zeer geslaagde avond.

          

Op zondag 26 juni a.s. zal de promotie tourtocht plaats vinden. We zullen dan met een boerenkar met tractor een tocht door de regio maken om reclame te maken voor Veulens Historie Herleeft!. Ook joekskapel Luuster efkes zal mee gaan om de tocht van een muzikale noot te voorzien.

Op zaterdag 18 juni zal de presentatie plaats vinden van het boek over Rector Hoogers. Deze presentatie zal plaats vinden in de hoefslag en begint om 20.00 uur.

De verhalen over “de Rector” – die tot 1988 in Veulen zou blijven werken – komen regelmatig terug tijdens allerlei bijeenkomsten waarbij herinneringen opgehaald worden. Zoals de schrijver in zijn voorwoord aangeeft was Hoogers “een bijzonder mens voor heel het Veulen”. Om een goede weergave te kunnen geven heeft hij uitgebreide interviews gehouden met betrokkenen uit “de periode Hoogers”. Zo heeft hij contact gezocht met de familie van de Rector , oud misdienaars, acolieten en (ex) dorpsbewoners.

Daarnaast heeft hij ook nog geput uit enkele krantenartikelen over bijvoorbeeld het feit dat de Rector het hele dorp uitnodigde voor een etentje ter gelegenheid van zijn priesterjubileum (dat ging per straat en duurde een week!) en over de reis die “Don Camillo Hoogers” maakte met de Veulense kastelein Piet Dirkx naar Afrika… Natuurlijk wordt het jaarlijkse kamp met de bus uitgebreid beschreven. Maar er was zoveel meer…

De herinneringen van het Veulen zijn vastgelegd in het boek “Rector Hoogers, een gewone bijzondere dorpspastoor”.

Het boek kan vanaf die avond gekocht worden voor € 15,-

Er kan niet meer ingeschreven worden voor Veulens Historie Herleeft! 2016. Degene die zich hebben ingeschreven krijgen binnenkort de bevestigingsbrief toegestuurd.

Het vergadertempo is opgevoerd naar 2 keer per maand en het begint langzaam aan te kriebelen.

Vandaag (30 april) is de publiekstrekker geplaatst. Dit gebeurde in het weiland van Holtermans aan de Veulenseweg.

Dit jaar is het thema van Veulens Historie Herleeft! de fiets, daarom is er een grote fiets gemaakt als publiekstrekker.

Vanaf nu kunt U zich via deze website aanmelden als deelnemer van VHH 2016. Klik in het menu op "Informatie" en klik dan op "Aanmelden".

Vul dit formulier zo volledig mogelijk in. Let op! Uw aanmelding is pas definitief als U een bevestiging krijgt toegestuurd.

Op de vergadering van 29 juni is de datum van VHH definitief vastgesteld op 17 juli 2016. De volgende vergadering is op maandag 27 juli a.s.

Tijdens de vergadering van Maandag 11 mei is er een voorlopige datum bekend gemaakt van VHH 2016. Deze voorlopige datum is; Zondag 17 Juli 2016.

De volgende vergadering is op maandag 29 juni om 20.30 uur in de Hoefslag. Deze bijeenkomst zal gestart worden met een wandeling door het dorp, waar de historische dag gehouden wordt.

Als er dan geen opstakels gevonden zijn, wordt de definitieve datum bekend gemaakt

Vanavond is de eerste vergadering gehouden voor de organisatie van VHH 2016. Na de Christelijke groet door voorzitter Kees de Weert werd stil gestaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen 5 jaar. Na enkele financiele zaken werd er gepraat over de datum, locatie en het thema. De notulen van deze vergadering zullen binnenkort te vinden zijn op deze site onder het kopje "download" . De volgende vergadering is op 11 mei a.s. om 20.30 u. in de Hoefslag.

Op maandag 30 maart staat de eerste vergadering gepland voor de organisatie van VHH 2016. Houd deze site in de gaten voor nieuws en updates.

Op maandag 9 februari bereikte ons het droevige nieuws dat Harrie wilms ons was ontvallen. Harrie is ruim 28 jaar lid geweest van Sichting Veulens Historie Herleeft! Hij was mede oprichter van onze stichting en heeft jarenlang een grote bijdrage geleverd aan het doen slagen van ons 5 jaarlijks evenement "Veulens Historie Herleeft!" Harrie is op zaterdag 14 februari begraven op het kerkhof van Veulen. Harrie, bedankt voor alles wat je betekent hebt voor Veulens Historie Herleeft! en voor de hele Veulense gemeenschap.

Sichting VHH is de trotse eigenaar geworden van een groot gedeelte van de kledingcollectie van "de Hakkespits Venray". Deze collectie zal zorgvuldig bewaard en gebruikt worden tijdens VHH 2016.

Zoals we al zeiden zou het afscheidskado voor Harrie nog volgen, en aldus geschiede vanavond.

 

Als eerste werd de tractorverzameling van Harrie bekeken, daarna was er koffie en vlaai op het terras.

 

Voorzitter Kees de Weert reikte Harrie het afscheidskado uit, en daarna werd de avond afgesloten met een borrel.

 

Tijdens het jaarlijkse uitstapje van stichting Veulens Historie Herleeft, hebben we afscheid genomen van Harrie Wilms. Harrie is lid van VHH vanaf het eerste uur en heeft te kennen gegeven dat het tijd was om te stoppen. Na een paar mooie woorden van onze voorzitter Kees de Weert, werd aan Harrie een mooi veldboeket en een corsage uitgereikt. Door omstandigheden was het afscheidskado nog niet aanwezig, dit volgt binnenkort.

Harrie, bedankt voor alles wat je voor deze organisatie betekend hebt.

        

Er is een werkgroep in het leven geroepen die de historie van Veulen veilig gaat stellen.

Dit zal straks ook te zien zijn op Rooynet. Dit is een website over de historie van Venray waar alle kerkdorpen een eigen site hebben. Ook wij hebben er een site; http://veulenshistorieherleeft.rooynet.nl