Nieuws

Toew 't Väöle schröwde

75 jaar bevrijding Veulen

Nieuws

 • Aanvangstijden belevingstochten:Zaterdag 14 september 17.00 uur, zondag 15 september 12.30 en 17.00 uur.Zaterdag 21 september 12.30 en 17.00 uur, zondag 22 september 12.30 en 17.00 uur.
 • Wij zijn op zoek naar foto's van Veulen tijdens de tweede wereldoorlog.Heeft u nog foto's liggen? Wij stellen het op prijs als u deze beschikbaar wilt stellen aan de leden van 75 jaar bevrijding Veulen. Wij maken hier digitale kopieën van en daarna krijgt u ze weer terug. Stuur een mail naar: webmaster@veulenshistorieherleeft.nl. 
 • We zijn UITVERKOCHT!Helaas is het niet meer mogelijk om kaarten te bestellen of op een wachtlijst te komen.
 • Kijk voor het laatste nieuws op Facebook of Instagram
 • kaartverkoop Toew 't Väöle schröwde start op 30 maart a.s.

       Op zaterdag 30 maart a.s. zal de voorverkoop starten van het evenement "Toew 't Väöle schröwde". De            kaartjes kosten in de voorverkoop € 17,50 en aan de kassa € 20,- Voor meer info houd de (sociale) media          in de gaten.

 • 14 December info avond.

         Op vrijdag 14 december was er een informatie bijeenkomst  in de hoefslag. Deze avond was voor                  acteurs, vrijwilligers en alle overige belangstellenden. We waren blij verrast door het grote aantal                personen die aanwezig waren op deze avond. Na een korte inleiding door Kees de Weert werd er een          powerpointvoorstelling ingestart waarin alle informatie stond over het evenement. Daarna kon                    iedereen vragen stellen aan de organisatie.

 • 1 december rijden belevingstocht

         Op zaterdag 1 december heeft de organisatie de tocht gereden,  zoals hij ook gereden zal worden                  tijdens het evenement. zo hebben we een idee gekregen van het tijdspad van de tocht.

 • Werkgroep 75 jaar bevrijding Veulen bij Cultuur café.

          Wij hebben als organisatie medewerking verleent aan het cultuur café van Cultura Venray dat werd           gehouden op 18 oktober jl. in de schouwburg van Venray. Deze editie stond geheel in het teken  van           75 jaar bevrijding.

 • De organisatie vergaderd iedere 2 weken op dinsdag vanaf 20.30 uur bij de Haam.
 • Vrijwilligers gezocht.

         De organisatie van 75 jaar bevrijding is op zoek naar vrijwilligers. Naast acteurs zijn er vertellers,                decorbouwers, verkeersregelaars en chauffeurs nodig. Meld je aan bij de organisatie.

 • Website 75 jaar bevrijding Veulen online.

Stukjes uit de LVH Courant

Iedere 2 weken schrijven we een citaat uit het boek "Toew 't Väöle schröwde" in de LVH Courant. U kunt die stukjes hieronder lezen door op desbetreffende week te klikken.


Week 14  Week  16    Week 18    Week 20    Week 22    

Belevingstocht per huifkar door het Veulen van voor de bevrijding.

Toneel . Herdenking . Evacuaties . Soldaten . Legervoertuigen 

Horen, zien, beleven!

Copyright @ Veulens Historie Herleeft!